Організаційно – масова робота у закладах позашкільної освіти

 

Навчальна дисципліна «Організаційно-масова робота у закладах позашкільної освіти» розроблена для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти і є окремим освітнім компонентом освітньої програми «Позашкільна та інклюзивна освіта» за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки.

Зміст дисципліни охоплює організаційні та методичні засади підготовки та проведення масових форм роботи з дітьми, молоддю та дорослими в сфері позашкільної освіти.

Мета навчання

Метою викладання навчальної дисципліни «Організаційно-масова робота в закладах позашкільної освіти» є забезпечення оволодіння здобувачами вищої освіти системою теоретичної і практичної підготовки, основними знаннями, уміннями, навичками з організаційно-масової роботи у закладах позашкільної освіти необхідної для сприяння процесу оптимізації розвитку здібностей дитини, розширення кола спілкування у вибраному середовищі розвитку.

Завдання: вивчення навчальної дисципліни «Організаційно-масова робота в закладах позашкільної освіти» є: формування в організаторів позашкільних закладів цілісної системи уявлень про сучасну структуру позашкільної освіти, її мету, завдання, головні напрями, пріоритетні ідеї та стратегію розвитку; державну політику щодо соціальної значущості позашкільної освіти у самовизначенні, самореалізації та саморозвитку творчої особистості дитини; форми і методи організаційно-масової роботи в закладах позашкільної освіти.

Компетентності: вивчення дисципліни у комплексі з іншими освітніми компонентами ОПП «Позашкільна та інклюзивна освіта» сприяє набуттю здобувачами програмних професійних компетентностей

 (ЗК3, ЗК5, ЗК7,ЗК8, ФК5, ФК9, ФК10, ФК13) та досягненню програмних результатів навчання

(ПРН2, ПРН8, ПРН10, ПРН15).